Waarom zou je een moodboard maken?

Waarom zou je een moodboard maken?

Een moodboard maken doe ik om twee redenen. 

De eerste reden is dat ik dit gebruik als leidraad voor de shoot. Als ik een aanvraag krijg en de klant heeft serieus interesse in een shoot, dan doe ik eerst onderzoek naar de klant. Wat is de main focus van de klant qua dienst of product? Welke style hanteren zij? Wat voor props en fotografie style vraagt het product of deze dienst? Allemaal aspecten dit ik samenvoeg in een moodboard. Zo kan ik de klant laten zien wat mijn visie is op de shoot. De klant vindt dit altijd fijn om te zien, want ondanks dat ze mij hebben gekozen als fotograaf en bekend zijn met mijn style en hier dan ook vertrouwen in hebben, willen zij altijd meegenomen worden in het proces.

De tweede reden waarom ik een moodboard maak is omdat ik dan zelf een overzicht bij de hand heb die ik gebruik tijdens de shoot dag. Ik heb vooraf natuurlijk al nagedacht over hoe ik de shoot voor ogen heb en daarom is het super fijn als ik daar tijdens de shoot niet ook nog eens over na hoef te denken. Dan kan ik mij vooral focussen op het creatieve aspect en dat scheelt een hoop stress!

Houd er rekening mee dat je niet zomaar afbeeldingen van een ander mag gebruiken in je moodboard. Gebruik je het moodboard voor eigen, privé gebruik, dan mag het wel, maar je mag het moodboard niet publiceren of waar dan ook openbaar maken (en dus ook niet posten). Heb je een foto die je toch heel graag wilt gebruiken, vraag dan de maker om toestemming.

Zelf gebruik ik de beelden uit mijn eigen archief.

Het maken van een moodboard is uiteindelijk extra werk, maar naast dat ik het nodig vind voor de shoot, is het ook heel erg leuk om te maken 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *