Een niche kiezen, waarom?

Waarom zou je moeten kiezen voor een niche?

In het begin toen ik startte had ik geen niche. Ik deed veel verschillende soorten fotografie, wel op het gebied van business, maar had geen duidelijke doelgroep.
Ik vond het leuk om verschillende typen ondernemers en bedrijven te fotograferen en verschillende soorten producten en daarnaast deed ik ook campagnes voor merken. Dus waarom zou ik een niche kiezen?
 
De theorie ken ik wel, die hoor je overal: marketing technisch is het handig om een niche te hebben zodat je goed kan targetten met bijvoorbeeld advertenties en je ook weet tegen welke doelgroep je ‘praat’ in je posts.
Maar jezelf echt kaderen, vond ik een ding. Want stel je voor dat ik daardoor juiste klanten misloop?
 
In het voorjaar heb ik dus toch maar besloten om een niche te kiezen, samen met een coach, die gaf wel even dat laatste zetje.

Voor mijn niche heb ik gekozen voor de Beauty branche. Op dit moment fotografeer ik dus voornamelijk Beauty salons. Dit zijn Content shoots. Dit zijn bedrijfsimpressies waarin ik een klantbeleving maak voor de salons. Qua product fotografie richt ik mijn vooral op beauty producten en merken. De keuze is gevallen op de Beaty branche, omdat ik bijna alleen maar aanvragen kreeg uit de Beauty hoek. Dus eigenlijk was het 1 plus 1 voor mij! En daarbij komt dat ik de Beauty branche heel erg leuk vind!

 
Mijn business shoots met ondernemers en campagnes promoot ik dus niet meer.
Het staat echter nog wel op mijn site, want ik vind het nog steeds leuk om te doen. Dus om het helemaal weg te halen vind ik nog wel lastig en ook niet nodig. Als ik een aanvraag krijg, zal ik zeker geen nee zeggen. Want ik vind het nog wel heel erg leuk om te doen.
 
Dus, is het kiezen van een niche een goed idee? Ja, ik vind van wel!
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *