Hoe waardevol is een Content Shoot?

Een Content Shoot is niet zomaar een shoot. We maken tijdens deze shoot namelijk geen ‘kiekjes’. Nee, met een Content Shoot nemen we jouw klant mee in jouw verhaal. 

Een heuse klantbeleving.

Voorafgaand aan de shoot bepalen we samen wat wij jouw klant gaan laten zien. Wie ben jij? Wat biedt je aan? Hoe is de sfeer in jouw salon? Met welke producten werk jij? Etc.

Allemaal vragen die een (potentiële) klant heeft voordat zij contact op zal nemen met jou. Daarom is het belangrijk om deze vragen vast te leggen op beeld. Je geeft als het ware antwoord op al deze vragen en dat wekt nieuwsgierigheid en vertrouwen op. En vertrouwen zorgt er weer voor dat de klant  sneller naar jouw toekomt. Wat vervolgens zorgt voor meer omzet!

Hoe gebruik je deze content?

Bedenk waar jij de beelden voor wilt gebruiken. Social media is natuurlijk voor de hand liggend. Instagram bijvoorbeeld is jouw online visitekaartje. Hier kan de klant in 1 oogopslag zien wat voor type bedrijf jij hebt. Er vanuitgaande dat je de juiste content gebruikt natuurlijk!

Naast Social media kun je de beelden gebruiken voor jouw website. Laat een beeld van de shoot terugkomen op meerdere pagina’s en kanalen, zo creëer je eenheid en herkenbaarheid.

In het verlengde van het creëren van eenheid, is het aan te raden om de profielfoto’s van alle platformen waar jij actief op bent, aan te passen naar 1 en dezelfde. Zo ben je overal te herkennen!

Adverteer jij ook op Social media? Gebruik dan ook de beelden uit de shoot. Hetzelfde geldt voor flyers en andere offline uitingen.

Zo ben je niet alleen herkenbaar en creëer je eenheid, maar maak je ook optimaal gebruik van jouw content!

Consistentie is key!

Als je het nóg beter aan wilt pakken en helemaal ski high wilt gaan, dan zorg je er ook voor dat jouw huisstijl perfect aansluit op de shoot. Denk aan kleurgebruik, lettertype en style. Jouw huisstijl is onderdeel van jou branding, jouw bedrijfsidentiteit en daarom is het heel erg belangrijk om dit door te trekken. 

Zorg dat je consistent bent en jouw beelden blijft delen. Herhaling draagt ook weer bij aan de herkenbaarheid en zo blijf je top of mind bij de klant!

Je hebt kunnen lezen dat een Content Shoot enorm bijdraagt aan de professionaliteit van jou en je bedrijf. Als ondernemer wil je vertrouwen wekken bij jouw (potentiële) klant en haar overtuigen van jouw expertise. 

Dit alles is natuurlijk niet in 1 dag geregeld en ik kan mij voorstellen dat je hier helemaal geen zin in hebt en je liever focus houdt op jouw eigen expertise en je salon. In dat geval kan ik je helpen!

Samen zorgen wij ervoor dat wij jouw onderneming naar een hoger niveau tillen, waardoor jij meer klanten en dus meer omzet aan zult trekken!

Plan een call in met mij om te kijken hoe ik jou kan helpen, dat kan onder het kopje CONTACT.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *